Načelnik.ba
18. 09. 2019
Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017 PDF Ispis E-mail
Autor samih   
Petak, 12 Maj 2017 08:27

brdska4U okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo održan i memorijalni Malonogometni turnir „Zahir Panjeta“

Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017 održana je u srijedu, 10. maja ove godine na brdu Hum po sedmi put u okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo. Na ovogodišnjoj utrci su učestvovale su petočlane ekipe iz osam osnovnih škola s područja općine Novo Sarajevo, odnosno 40 biciklista.

Prvo mjesto u kategoriji pojedinačne nagrade osvojio je Faruk Kandić iz OŠ „Hrasno“, drugo mjesto pripalo je Sanjinu Guši iz OŠ „Kovačići“, dok je treće mjesto osvojio Salem Jusufbašić iz OŠ „Hrasno“. U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Malta“, drugo mjesto zauzela je OŠ „Kovačići“, dok je treće mjesto pripalo OŠ „Pofalići“. Nagrade prvoplasiranima uručio je općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Delegacija Općine Novo Sarajevo koju je predvodio općinski načelnik Nedžad Koldžo, predstavnici boračkih udruženja, porodica i prijatelji, te učesnici utrke položili su cvijeće, te učenjem Fatihe odali počast Fikretu Krakonji prvom šehidu općine Novo Sarajevo, koji je na ovom mjestu 21. aprila 1992. godine, poginuo od snajperskog metka u 27. godini života, braneći svoj grad.

Povodom Dana Općine Novo Sarajevo 10. maja na sportskom igralištu u Pofalićima održan je tradicionalni Malonogometni turnir „Zahir Panjeta“ . Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uveličao je ovu manifestaciju izvođenjem prvog počasnog udarca lopte kao znak otvaranja turnira. Na turniru je učestvovalo osam ekipa.

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo 10. maja održana je Revija kratkih igranih filmova, u organizaciji Udruženja za afirmaciju kulture i umjetnosti „Grad umjetnosti“. Tim povodom  prikazani su slijedeći filmovi:

  1. Kratki igrani film „Otac“, autor Nedim Karalić (trajanje 15 minuta),
  2. Kratki igrani film „Divlje jagode“ - premijera, autor Nedim Karalić (trajanje 15 minuta),
  3. Kratki dokumentarni film „Vječna vatra“, autor Gorčin Zec (trajanje 13 minuta),
  4. Kratki igrani film „Šta bude biće“, autorica Esma Sarić (trajanje 10 minuta).

Nakon projekcije, upriličena je i interaktivna radionica, odnosno razgovor sa autorima, a moderator je bio Rinko Golubović.