Načelnik.ba
18. 09. 2019
Održan tradicionalni 9. izlet penzionera PDF Ispis E-mail
Autor samih   
Petak, 15 Juli 2016 07:58

p201613Izletu na Igmanu prisustvovalo 1500 penzionera sa područja Općine Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo organizirala je 7. jula ove godine za svoje penzionere tradicionalni, deveti po redu izlet na Igman. Više od 1500 novosarajevskih penzionera ukrcalo se u jutarnjim satima u 25 autobusa kod hotela Bristol, a ispratio ih općinski načelnik Nedžad Koldžo. Na jednom od najljepših sarajevskih izletišta, Igmanu, za penzionere je bila obezbijeđena hrana i piće (roštilj, grah, kafa i osvježavajuća pića), te muzički program u izvedbi Abida Sakalaša.

U svom obraćanju prisutnim penzionerima i gostima općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je svoje izuzetno zadovoljstvo što je i u ovim složenim vremenima i ove godine realizovan jedan ovako lijep i pozitivan događaj, te obećao prisutnim penzionerima da će se ova dobra praksa po kojoj je Općina Novo Sarajevo jedinstvena u regionu, nastaviti i narednih godina na zadovoljstvo kako njenih učesnika, tako i organizatora. Općinski načelnik zahvalio se ovom prilikom i svim zaslužnim za izuzetno dobru organizaciju današnjeg izleta, prije svega Udruženju penzionera Novo Sarajevo, a zatim i uposlenicima Općine Novo Sarajevo, ali i velikom broj mladih ljudi – volontera, kao i pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novo Sarajevo, Doma zdravlja Novo Sarajevo i II policijske uprave.

Zahvaljujući dobroj organizaciji sve je proteklo u najboljem redu, vremenske prilike su također išle na ruku izletnicima, te su penzioneri zadovoljni stigli u Sarajevo u ranim večernjim satima. Prethodnih godina jednodnevni izleti su održani, osim na Igmanu, na Bijambarama, te u mjestu Sadba pored Drine u blizini Goražda.