Načelnik.ba
18. 09. 2019

Održano takmičenje u streljaštvu za muškarce i žene

1111 Najboljim strelcima u kategoriji žena i muškaraca dodijeljene zahvalnice, pehari i...

Održana Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva

Učenici novosarajevskih osnovnih škola priredili bogat kulturno-umjetnički program povodom...

Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017

U okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo održan i memorijalni Malonogometni turnir...

Novi kabinet prirodnih nauka u OŠ „Velešićki heroji“

Novoopremljeni kabinet fizike, hemije i biologije svečano otvorio načelnik Općine Novo Sar...

Neriješenim rezultatom odigrana revijalna utakmica NK „Pofalićki“ – FK „Željezničar“

U povodu Dana reintegracije Grbavice na poluvremenu utakmice svečano pušteni u rad novoizr...

 • Održano takmičenje u streljaštvu za muškarce i žene

  Ponedjeljak, 15 Maj 2017 09:40
 • Održana Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva

  Petak, 12 Maj 2017 08:41
 • Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017

  Petak, 12 Maj 2017 08:27
 • Novi kabinet prirodnih nauka u OŠ „Velešićki heroji“

  Srijeda, 29 Mart 2017 10:02
 • Neriješenim rezultatom odigrana revijalna utakmica NK „Pofalićki“ – FK „Željezničar“

  Ponedjeljak, 20 Mart 2017 09:36
Održana Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva PDF E-mail
Autor samih   
Petak, 12 Maj 2017 08:41

revija3Učenici novosarajevskih osnovnih škola priredili bogat kulturno-umjetnički program povodom obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo

Povodom obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo, 11. maja ove godine održana je Revija kulturno-umjetničkog stvaralaštva učenika osam osnovnih škola i Centra „Vladimir Nazor“. Učenici su se brojnim posjetiocima predstavili vokalno-instrumentalnim i folklornim nastupima, orkestarskim izvedbama i modernim plesom. Općinski načelnik Nedžad Koldžo u svom obraćanju zahvalio se učenicima i nastavnicima koji već tradicionalno svojim angažmanom na pripremi i izvedbi bogatog i raznovrsnog programa daju doprinos obilježavanju Dana Općine Novo Sarajevo. 
Organizator manifestacije je Općina Novo Sarajevo, a općinski načelnik je kao njen pokrovitelj ovom prilikom direktorima škola učesnica uručio simbolične novčane nagrade, kao znak podrške i zahvalnosti za uspješno priređeni kulturno – zabavni program.

Više...
 
Manifestacija „Dani sjećanja na šehide i poginule borce Novog Sarajeva“ PDF E-mail
Autor samih   
Petak, 12 Maj 2017 08:34

pregled2Sjećanje na šehide i poginule borce Novog Sarajeva,  posjeta učenika Spomeničkom kompleksu „Tunel D-B“ i  Memorijalnom centru Novo Sarajevo

U okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo u toku je manifestacija „Dani sjećanja na šehide i poginule borce sa područja općine Novo Sarajevo“ koju organizira Udruženje „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Novo Sarajevo“. Tim povodom, u ponedjeljak i utorak 8. i 9. maja ove godine održan je prigodan program i polaganje cvijeća na spomen – obilježjima Čengić Vila i Malta. Cvijeće je zajedno sa predstavnicima boračkih udruženja, članovima porodica šehida i poginulih boraca, položila i delegacija Općine Novo Sarajevo koju je predvodio načelnik Nedžad Koldžo. Navedenu manifestaciju svojim učešćem uveličali su i učenici osnovnih škola „Čengić Vila I“ i „Malta“  koji su izveli kompoziciju „Jedna si jedina“, te pročitali imena šehida i poginulih boraca koji se nalaze na pomenutim spomen – obilježijima.

Više...
 
Obilježen dan mjesnih zajednica „Dolac“ i „Željeznička“ PDF E-mail
Autor samih   
Petak, 12 Maj 2017 08:19

trgherojad4Položeno cvijeće i odana počast šehidima i poginulim borcima na Spomen – obilježju Malta

Dan mjesnih zajednica „ Dolac“ i „Željeznička“ svečano je obilježen u ponedjeljak 8. maja ove  godine polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na Spomen – obilježju Malta,  te na spomen obilježju civilnim žrtvama rata.

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo zajedno sa predstavnicima savjeta mjesnih zajednica, te članovima porodica šehida i poginulih boraca ovog mjesnog područja, potom je položio cvijeće i na Spomen pano u prostorijama MZ „Dolac“, te Spomen pano u u prostorijama mjesne zajednice „Željeznička“.

Više...
 
Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017 PDF E-mail
Autor samih   
Petak, 12 Maj 2017 08:27

brdska4U okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo održan i memorijalni Malonogometni turnir „Zahir Panjeta“

Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017 održana je u srijedu, 10. maja ove godine na brdu Hum po sedmi put u okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo. Na ovogodišnjoj utrci su učestvovale su petočlane ekipe iz osam osnovnih škola s područja općine Novo Sarajevo, odnosno 40 biciklista.

Prvo mjesto u kategoriji pojedinačne nagrade osvojio je Faruk Kandić iz OŠ „Hrasno“, drugo mjesto pripalo je Sanjinu Guši iz OŠ „Kovačići“, dok je treće mjesto osvojio Salem Jusufbašić iz OŠ „Hrasno“. U ekipnom plasmanu prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Malta“, drugo mjesto zauzela je OŠ „Kovačići“, dok je treće mjesto pripalo OŠ „Pofalići“. Nagrade prvoplasiranima uručio je općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Više...
 
Obilježen Dan sjećanja na ubijenu djecu Sarajeva PDF E-mail
Autor samih   
Petak, 12 Maj 2017 08:12

 

djecas1Delegacija Općine Novo Sarajevo položila cvijeće na Spomen-obilježje ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992 – 1995 

 

U organizaciji „Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 92 – 95“ u utorak 9. maja 2017. godine na Dana pobjede nad fašizmom ispred Spomen-obilježja ubijenoj djeci Sarajeva održana je manifestacija pod nazivom „A bili su samo djeca“. Cilj manifestacije, koja se obilježava već devetu godinu za redom, jeste sjećanje na nedužno stradanje djece, te poruka mira da se ovakvi događaji više nigdje i nikome ne ponove.

Manifestaciji je prisustvovala i delegacija Općine Novo Sarajevo koju je predvodio Općinski načelnik Nedžad Koldžo, koji je zajedno sa ostalim zvaničnicima, roditeljima i rodbinom ubijene djece opkoljenog Sarajeva položio cvijeće na spomen - obilježje i učenjem Fatihe i minutom šutnje odao počast nevinim žrtvama agresije. 

Više...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Socijalna politika

News image

Socijalna politika

Naš interes je otvorenost za sve građane koji prihvataju programske ciljeve i zalažu se za:- Očuvanje teritorijalnog integriteta i jačanje državnog suvereniteta...

Više...

Vladavina prava

News image

Vladavina prava

Ukidanje pojedinačne i grupne samovolje jedna je od osnovnih svrha demokratije i znači uspostavljanje vladavine prava. Punovažne odluke i cjelokupno djelovanje ...

Više...

Ekonomija

News image

Ekonomija

Nereguslisana tržišna privreda neizbježno vodi povremenim poremećajima, zastojima i kriznim situacijama, u kojima propada znatan dio društvenog bogatstva, i u k...

Više...