Načelnik.ba
18. 09. 2019

Održano takmičenje u streljaštvu za muškarce i žene

1111 Najboljim strelcima u kategoriji žena i muškaraca dodijeljene zahvalnice, pehari i...

Održana Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva

Učenici novosarajevskih osnovnih škola priredili bogat kulturno-umjetnički program povodom...

Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017

U okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo održan i memorijalni Malonogometni turnir...

Novi kabinet prirodnih nauka u OŠ „Velešićki heroji“

Novoopremljeni kabinet fizike, hemije i biologije svečano otvorio načelnik Općine Novo Sar...

Neriješenim rezultatom odigrana revijalna utakmica NK „Pofalićki“ – FK „Željezničar“

U povodu Dana reintegracije Grbavice na poluvremenu utakmice svečano pušteni u rad novoizr...

 • Održano takmičenje u streljaštvu za muškarce i žene

  Ponedjeljak, 15 Maj 2017 09:40
 • Održana Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva

  Petak, 12 Maj 2017 08:41
 • Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017

  Petak, 12 Maj 2017 08:27
 • Novi kabinet prirodnih nauka u OŠ „Velešićki heroji“

  Srijeda, 29 Mart 2017 10:02
 • Neriješenim rezultatom odigrana revijalna utakmica NK „Pofalićki“ – FK „Željezničar“

  Ponedjeljak, 20 Mart 2017 09:36
Izgradnja objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo PDF E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 30 Januar 2017 08:27

dzPotpisan Ugovor o izvođenju radova sa firmom Unigradnja d.d. Sarajevo

 

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo  i direktor firme Unigradnja dd  Sarajevo Mustafa Duraković u petak, 02. decembra potpisali su Ugovor o izvođenju radova na izgradnji objekta ambulante i mjesne zajednice Hrasno brdo u ulici Varaždinska.

Radovi će se izvoditi na površini od oko 950 m².U suterenu će biti prostorije ambulante, a na drugom dijelu mjesna zajednica i komercijalni sadržaji.

Više...
 
Potpisani Ugovori za finansiranje projekata sa predstavnicima organizacija civilnog društva PDF E-mail
Autor samih   
Petak, 26 Avgust 2016 08:53

cvd7Ugovore za projekte iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima i podrške za djecu sa poteškoćama u razvoju potpisao općinski načelnik Nedžad Koldžo 

Općinski načelnik Nedžad Koldžo, 18. avgusta ove godine  u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo potpisao je  ugovore sa predstavnicima 13 organizacija civilnog društva  čiji projekti su odabrani  po Javnom pozivu za predaju prijedloga projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, podrške mladima i podrške za djecu sa poteškoćama u razvoju. Prema riječima načelnika Nedžada Koldže po prvi put je ove godine uspješno primjenjena Odluka o načinu odabira i praćenju realizacije projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji Općine Novo Sarajevo. Pored ovih projekata Općina Novo Sarajevo je u okviru Javnog poziva odobrila još 3 projekta iz oblasti zaštite okoliša u iznosu od 45.763 KM, tako da je iz općinskog budžeta za ovih 16 projekata izdvojeno gotovo 135.000 KM, istakao je Koldžo. Prethodno je također po istoj Odluci proveden Javni poziv, te su odabrani projekti 14 udruženja iz oblasti boračko invalidske zaštite za koje su izdvojena sredstva u iznosu od 200.000 KM , dodao je Koldžo.

Više...
 
Održan PriroDan sajam na Vilsonovom šetalištu PDF E-mail
Autor samih   
četvrtak, 18 Avgust 2016 10:06

pd1UNEP i SFF organizirali dan festivala posvećen okolišu u BiH

Drugu godinu zaredom Program Ujedinjenih nacija za okoliš (United Nations Environment Programme -UNEP) i Sarajevo film festival (SFF) organizirali su u okviru  programa Festivala dan posvećen okolišu u Bosni i Hercegovini (BiH).

U okviru programa na Vilsonovom šetalištu 17. augusta  održan je PriroDan sajam kojem je prisustvovao i općinski načelnik Nedžad Koldžo. U programu sajma učestvovale su brojne institucije, Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo sa mobilnom stanicom za monitoring kvaliteta zraka, Federalni hidrometeorološki zavod, Javna ustanova zaštićena područja Kantona Sarajevo, zatim UNDP -  Zeleni ekonomski razvoj,USAID/UNDP – Via Dinarica: platforma za održivi razvoj turizma i lokalni ekonomski rast, kao i udruženja građana.

Više...
 
Članovi Međureligijskog vijeća BiH u posjeti Hramu Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu PDF E-mail
Autor samih   
Petak, 26 Avgust 2016 08:43

r2Hram je zajedno sa predstavnicima vjerskih zajednica posjetio i Općinski načelnik Nedžad Koldžo

Predstavnici Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini u utorak, 23. avgusta ove godine zajedno sa načelnikom Općine Novo Sarajevo Nedžadom Koldžom i predstavnicima vjerskih zajednica u Sarajevu posjetili su Hram Preobraženja Gospodnjeg u Sarajevu u kojem je u nedjelju, 21. avgusta kako je policijski uviđaj pokazao, podmetnut požar.

Više...
 
Potpisani ugovori za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okoliša PDF E-mail
Autor samih   
četvrtak, 11 Avgust 2016 08:16

zo

Ugovore za projekte sa organizacijama civilnog društva potpisao općinski načelnik Nedžad Koldžo

Općinski načelnik Nedžad Koldžo potpisao je u 9. augusta ove godine ugovore sa tri organizacije civilnog društva  čiji projekti su odabrani  po Javnom pozivu za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata iz oblasti zaštite okoliša. 

Općinski načelnik izrazio je zadovoljstvo što se ove godine uspješno po prvi put provodi Odluka o načinu odabira i praćenju realizacije projekata nevladinih/neprofitnih organizacija po LOD metodologiji  Općine  Novo Sarajevo.  Na taj način dobili smo kvalitetne i raznovrsne projekte  iz različitih oblasti urađene po savremenim standardima prilagođenim apliciranju ovih udruženja i za međunarodne fondove, istakao je općinski načelnik.

Više...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Socijalna politika

News image

Socijalna politika

Naš interes je otvorenost za sve građane koji prihvataju programske ciljeve i zalažu se za:- Očuvanje teritorijalnog integriteta i jačanje državnog suvereniteta...

Više...

Vladavina prava

News image

Vladavina prava

Ukidanje pojedinačne i grupne samovolje jedna je od osnovnih svrha demokratije i znači uspostavljanje vladavine prava. Punovažne odluke i cjelokupno djelovanje ...

Više...

Ekonomija

News image

Ekonomija

Nereguslisana tržišna privreda neizbježno vodi povremenim poremećajima, zastojima i kriznim situacijama, u kojima propada znatan dio društvenog bogatstva, i u k...

Više...