Načelnik.ba
18. 09. 2019

Održano takmičenje u streljaštvu za muškarce i žene

1111 Najboljim strelcima u kategoriji žena i muškaraca dodijeljene zahvalnice, pehari i...

Održana Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva

Učenici novosarajevskih osnovnih škola priredili bogat kulturno-umjetnički program povodom...

Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017

U okviru obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo održan i memorijalni Malonogometni turnir...

Novi kabinet prirodnih nauka u OŠ „Velešićki heroji“

Novoopremljeni kabinet fizike, hemije i biologije svečano otvorio načelnik Općine Novo Sar...

Neriješenim rezultatom odigrana revijalna utakmica NK „Pofalićki“ – FK „Željezničar“

U povodu Dana reintegracije Grbavice na poluvremenu utakmice svečano pušteni u rad novoizr...

 • Održano takmičenje u streljaštvu za muškarce i žene

  Ponedjeljak, 15 Maj 2017 09:40
 • Održana Revija kulturno – umjetničkog stvaralaštva

  Petak, 12 Maj 2017 08:41
 • Održana Brdsko-biciklistička utrka “Fikret Krakonja” – Novo Sarajevo 2017

  Petak, 12 Maj 2017 08:27
 • Novi kabinet prirodnih nauka u OŠ „Velešićki heroji“

  Srijeda, 29 Mart 2017 10:02
 • Neriješenim rezultatom odigrana revijalna utakmica NK „Pofalićki“ – FK „Željezničar“

  Ponedjeljak, 20 Mart 2017 09:36
Potpredsjednica Federacije BiH u posjeti Općini Novo Sarajevo PDF E-mail
Autor Administrator   
Utorak, 07 Februar 2017 13:56

pf1Općinski načelnik Nedžad Koldžo i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović obišli Centar za zdravo starenje, Memorijalni centar, Sportsku dvoranu i Centar "Boško Buha"

 

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović u srijedu, 01. februara posjetila je Općinu Novo Sarajevo gdje ju je primio općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima. Tim povodom, načelnik Koldžo predstavio je potpredsjednici Mahmutbegović realizirane projekte u prethodnom periodu, te planirane aktivnosti za naredni period, posebno ističući realizaciju kapitalnih projekata poput izgradnje sportske dvorane, uspostave mreže centara za zdravo strarenje, otvaranje Memorijalnog centra, te niza drugih projekata.

Više...
 
Podrška Općine Novo Sarajevo FK „Željezničar“ PDF E-mail
Autor samih   
Srijeda, 01 Februar 2017 11:47

zOpćinski načelnik Nedžad Koldžo uručio ček od 100.000 KM FK „Željezničar“ za izgradnju istočne tribine stadiona Grbavica

U okviru  aktivnosti na realizaciji projekta „Evropska Grbavica“,a koji provodi FK „Željezničar“ sa ciljem obezbjeđivanja uslova za zadovoljavanje kriterija za održavanje utakmica u prvom i drugom pretkolu evropskih takmičenja, svoj doprinos dala je i Općina Novo Sarajevo.

Tim povodom, u Plavom salonu stadiona Grbavica u ponedjeljak, 30. januara održana je konferencija za medije na kojoj je  načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo uručio ček za izgradnju istočne tribine. Prisutnim medijima obratili su se direktor FK „Željezničar“ Mirsad Šiljak, član Upravnog odbora Kluba Almir Hadžiosmanović, te općinski načelnik Nedžad Koldžo.

Više...
 
Održana završna manifestacija projekta „Vanškolske aktivnosti 2016“ PDF E-mail
Autor samih   
Ponedjeljak, 30 Januar 2017 09:31

vsa1U Međunarodnom centru za djecu i omladinu upriličena izložba radova, projekcija kratkometražnog filma, te mini koncert Male škole flaute

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u petak, 27. januara održana je  završna manifestacija projekta „Vanškolske aktivnosti 2016. godine“, koji već treću godinu zaredom finansijski podržava Općina Novo Sarajevo. 

U okviru Vanškolskih aktivnosti realizovano je pet besplatnih radionica za učenike novosarajevskih osnovnih škola u trajanju od šest mjeseci i to: Modni eko dizajn, Mala škola flaute, Fotografska sekcija na temu „Zaštita okoliša“, snimanje filma „Na pola puta do uništenja“, Modni eko dizajn, te prezentacija radova radionice „Čepo ćilim“ u okviru koje su djeca , po uzoru na bosansku šaru, uradila ćilim od  čepova .  

Više...
 
Realiziran projekat „Učimo IT zajedno“ PDF E-mail
Autor Administrator   
Srijeda, 01 Februar 2017 11:35

itProjekat Udruženja „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Novo Sarajevo“ podržala Općina Novo Sarajevo

 

Udruženje „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Novo Sarajevo“ realiziralo je projekat „Učimo IT zajedno“ , kojeg je finansijski podržala Općina Novo Sarajevo putem Javnog poziva za finansiranje projekata iz oblasti boračko – invalidske zaštite.

U sali Općinskog vijeća Novo Sarajevo u ponedjeljak, 30. januara upriličena je završna manifestacija u okviru projekta, na kojoj su uručeni certifikati za 113 djece šehida i poginulih boraca, koji su uspješno završili kurseve web design-a i ECDL-a.

Više...
 
Predstavljene aktivnosti Centra za zdravo starenje Velešići u prethodnom periodu, te planovi za naredni period PDF E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 30 Januar 2017 09:20

czs2Predstavljene aktivnosti Centra za zdravo starenje Velešići u prethodnom periodu, te planovi za naredni period

 

Nastupom članova hora „Sevdalije“ u utorak, 17. januara ove godine počelo je svečano obilježavanje prve godišnjice od otvaranja Centra za zdravo starenje u naselju Velešići, na kojem su prisustvovali brojni gosti i prijatelji Centra, među kojima je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić i vijećnici, predstavnici UNDP-BiH, te članovi Centra za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo.

Više...
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Socijalna politika

News image

Socijalna politika

Naš interes je otvorenost za sve građane koji prihvataju programske ciljeve i zalažu se za:- Očuvanje teritorijalnog integriteta i jačanje državnog suvereniteta...

Više...

Vladavina prava

News image

Vladavina prava

Ukidanje pojedinačne i grupne samovolje jedna je od osnovnih svrha demokratije i znači uspostavljanje vladavine prava. Punovažne odluke i cjelokupno djelovanje ...

Više...

Ekonomija

News image

Ekonomija

Nereguslisana tržišna privreda neizbježno vodi povremenim poremećajima, zastojima i kriznim situacijama, u kojima propada znatan dio društvenog bogatstva, i u k...

Više...